"Si anéssim units, avui podríem respondre". Així de clar s'ha expressat el cantautor i exdiputat de JxSí, Lluís Llach, en un tuit publicat aquest dimarts sobre la suspensió del tercer grau dels presos. D'aquesta manera, Llach ha etzibat un dur retret als partits independentistes pels seus enfrontaments en els darrers anys.

Per altra banda, Llach ha qüestionat irònicament si "estellem la taula fins que ens demanin de seure-hi per favor".

També ha qualificat de "decrepitud moral" l'alegria de la líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, per la suspensió del règim de semillibertat dels presos.

Concretament ha estat la jutgessa de vigilància penitenciària de Lledoners qui ha suspès l'aplicació del tercer grau penitenciari i el 100.2 als presos polítics, tal com havia sol·licitat avui mateix la Fiscalia.

En la interlocutòria, la magistrada també ha suspès el 100.2 de Junqueras, el conseller Joaquim Forn, el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez i el conseller Raül Romeva. També ha anul·lat el tercer grau de l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, a qui se li va tombar el 100.2 el passat 23 de juliol. 

La Fiscalia encara estudia els recursos del conseller Josep Rull, el conseller Jordi Turull i la consellera Dolors Bassa, que tot indica que es presentaran en els propers dies.