El cantautor català Lluís Llach no serà nomenat finalment fill adoptiu de Vitòria, després del rebuig de l'esmentada distinció per part del grup municipal socialista, al qual s'uneix la negativa del PP ja expressada inicialment.

El portaveu del PSE a l'Ajuntament de Vitòria, Peio López de Munain, ha explicat avui que la seva formació "no creu que sigui prudent ni oportú que un polític en actiu" rebi l'esmentat reconeixement, fent referència a la qualitat de diputat de Junts pel Sí que té ara el cantautor.

Tot i això, el grup socialista assegura que "valora l'obra artística" de Lluís Llach, i "agraeix" que dediqués una de les seves cançons "a Vitòria i als successos del 3 de març" de 1976, quan la Policia va matar cinc treballadors en dissoldre una assemblea.

L'alcalde del PNB sabia que no tenia suports

L'alcalde de Vitòria, Gorka Urtaran, va anunciar el passat mes de novembre que proposaria nomenar fill adoptiu de la ciutat al cantautor català Lluís Llach per "haver sabut recollir el sentiment dels vitorians" pels successos del 3 de març. Segons Muntian, però, l'alcalde "sabia que no comptava amb el suport del PSE" per a poder-ho fer efectiu.

En aquest sentit ha assegurat que la millor prova d'això és que Urtaran ja llavors va transmetre al grup socialista que la proposta "no seria portada al ple i que es buscaria una altra fórmula".