El cantautor Lluís Llach ha expressat la seva decepció amb les declaracions que avui han fet el vicepresident Pere Aragonès i l'exdiputat de la CUP David Fernàndez, i ha anunciat que se'n va a "fer la migdiada uns quants dies".

Aragonès ha anunciat aquest dissabte que pensa tirar endavant un Govern en minoria d'ERC,  només matisant que tindrà "les portes obertes" a Junts amb el compromís de seguir treballant per restablir consensos i acords amb els partits independentistes del Parlament.

En roda de premsa telemàtica després de reunir-se l'executiva d'ERC, Aragonès ha indicat que aquesta decisió permetrà seguir negociant evitant la pressió d'una eventual repetició electoral i ha advocat per eventualment "incorporar, si així ho volen, les formacions que facilitin la investidura". Aragonès, que ha defensat celebrar un ple d'investidura com més aviat millor, ha indicat que iniciarà una ronda de contactes amb els comuns i amb la CUP per cercar suports, i ha reiterat que no buscarà els vots del PSC.

Per la seva banda, l'exdiputat de la CUP ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio, que haver aconseguit "el 52% del vot independentista no legitima la unilateralitat". Segons Fernàndez, els resultats de les eleccions del 14 de febrer no són un salconduit per a una declaració unilateral d'independència, per bé que sí que creu que han de servir per acabar amb la repressió cap a l'independentisme. 

Llach no està d'acord amb cap de les dues reflexions, si bé ha qualificat els dos polítics d'"amics". "Entre les declaracions d'en Pere Aragonès (amic) i les d'en David Fernàndez (amic) vaig a fer la migdiada uns quants dies", ha insistit.

Lluis Llach 4

Després el cantautor hi ha afegit també les declaracions del president d'ERC, Oriol Junqueras, on proposava "planificar els canvis pensant a 10 o 20 anys vista".

O.Junqueras

"Ah, i me'n descuidava, les de l'Oriol Junqueras d'ahir que són les que lliguen la maionesa", ha indicat Llach.

Llach Junqueras

En els pròxims dies, Aragonès demanarà formalment a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que iniciï la ronda de consultes amb els grups parlamentaris prèvia a la convocatòria de la sessió d'investidura. Serà el tercer intent del candidat d'ERC de ser proclamat president. La data límit, el 26 de maig.