El cantautor Lluís Llach i el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, han assegurat amb rotunditat que les parauales que el periodista Ernesto Ekaizer els atribueix en l'avançament editorial del seu llibre sobre el procés, Cataluña. Año cero, són completament falses i no les van dir mai.

Concretament, Llach assegura que de tota la cita que se li atribueix durant la reunió del 25 d'octubre del 2017, dos dies abans de la DUI, només reconeix tres paraules i assegura que no hi ha vergonya. Per la seva banda, Mauri assegura que no reconeix cap paraula de la cita i aprofita per remarcar, "trencant relats masclistes", que Marta Rovira, secretària general d'ERC, no va plorar en cap reunió, tal com s'assegura al llibre.

Concretament, Ekaizer assegura que Llach va dir: "Us vaig creure i he donat la meva paraula a molta gent. Soc cantant, no polític. Hem mentit la gent del carrer. Tinc dues conviccions. La primera és que les eleccions són el pitjor escenari per a ells i per a nosaltres. La segona és que aquesta gent ve per quedar-se. No evitarem el 155. [...] Les eleccions desmunten l’ecosistema actual, frustren el catalanisme dels pròxims 20 anys, fan que millorin els resultats de Podem i generen un desastre electoral per a ERC i el PDeCAT. President, no et rendeixis i resisteix. Anar a eleccions no és acceptable [...]".

La cita que el periodista atribueix a Mauri és la següent: "Em consta que Cuixart [president de l’organització] considera que les eleccions les hauria de convocar el president Puigdemont, o sigui, que no s’haurien de convocar des de fora, i encara més si es tenen garanties que no hi haurà repressió ni 155 [...]".