El cantautor Lluís Llach ha quedat estupefacte amb les manifestacions que ha fet la diputada de Ciutadans Anna Grau al Parlament, on ha carregat contra la Plataforma per la Llengua demanant que aquesta entitat defensora del català "es dissolgui i lliuri les armes", com si es tractés d'un grup terrorista. "Aquesta diputada està sana?", s'ha preguntat Llach. L'estirabot d'Anna Grau s'ha produït a la comissió de Cultura, on compareixia el responsable de l'àrea de Drets Lingüístics de Plataforma per la Llengua, Òscar Ibáñez. 

El responsable de la Plataforma per la LLengua ha exposat les necessitats que requereix el català a hores d'ara en plena "emergència lingüística". Però Grau ha negat la major, i ha assegurat que el català no està en perill ni en emergència. Ha deixat anar que si la llengua té algun problema, és l'existència d'entitats com Plataforma per la Llengua: "El problema són vostès. Per les seves obres. Actuen com matons del monolingüisme i com uns caníbals del consens", ha començat dient en la seva intervenció la diputada de Ciutadans. En tot moment ha anat fent la seva intervenció primer en català per després traduir al castellà, i no ha volgut acabar-la sense una crida final: "Convido Plataforma per la Llengua a dissoldre's, entregar les armes i les subvencions". 

 

La intervenció d'Anna Grau no ha passat per alt a la presidenta de la Comissió, la cupaire Dolors Sabater, que ha convidat la diputada espanyolista a retirar les seves paraules amb les quals acusava la Plataforma de caníbals i matons. "Una cosa és expressar la discrepància i l'altra és fer servir qualificatius insultants. Li dono l'oportunitat de retirar les paraules insultants que ha dit a l'inici perquè no constin en acta", ha dit Sabater. Grau ha rebutjat l'oferiment de la diputada de la CUP.

Català a les plataformes audiovisuals

 

El responsable de Plataforma per la Llengua ha reivindicat en la seva intervenció, la necessitat de fer política lingüística i ha situat diversos eixos prioritaris d'acció que s'han de dur a terme, com ara millorar el reconeixement estatal i internacional del català, garantir-ne la presència a les plataformes audiovisuals, blindar la seva vehicularitat a l'escola, i planificar que existeixi el dret lingüístic en l'àmbit de la salut.

El consens entre els partits per pactar una llei ad hoc s'ha donat, si bé és cert que la discrepància entre ells és evident. Avui mateix en aquesta sessió, la diputada del PSC Sílvia Romero ha assegurat que el català no està en extinció ni en emergència, sinó que "està guanyant parlants".