"Què en penses personalment del president Puigdemont?", pregunta una jove al diputat Lluís Llach quan gairebé acaba l’acte organitzat per l’ANC a Berga.

El cantautor respon a la qüestió recollint reflexions prèvies que havia desplegat sobre la necessitat d’“inventar” la política a què ha obligat el procés: “La veritat és que aquest inventar la política, em sembla que ens ha premiat. No vull dir que Mas no tingui mèrit. Malgrat que no l’he votat mai, li hauré d’agrair sempre que ha sigut el president que ens ha portat fins al llindar”.

“Hem guanyat, primer un president determinat”, assegura en referència a Puigdemont, tot recordant que no el coneixia gaire "abans de portar-lo de tercer" -"de tercer el portava jo", ironitza en referència a les llistes electorals- i que l'aleshores alcalde de Girona li va explicar que estava en política per la independència.

“Per tant, tenim un Parlament determinat, i un Govern determinadíssim amb un president que ve de lluny amb aquest pensament i per tant no ha de fer cap esforç d’adaptació i això no és cap crítica a tot el que ha fet el Mas sinó una assegurança que en el futur que ens espera tenim un president que aquesta convicció no li trontollarà en cap moment, n’estic segur d’això”.

El sentit de l'humor que el diputat desplega en les seves intervencions l'aplica també als seus companys al Parlament. No té inconvenient per referir-se al vicepresident Oriol Junqueras com a “generós de formes i de fons” quan elogia la seva feina al departament d'Economia o per descriure les gestions de la consellera de Treball i Afers Socials, Dolors Bassa, per aplicar la llei de pobresa energètica, com a “danses del ventre meravelloses”.