2.000 persones s'han trobat aquest matí a la plaça de la Vila d'Igualada per crear un llaç groc humà gegant. La iniciativa l'ha engegat el col·lectiu Revoltats.cat que l'any 2013 ja va crear l'estelada humana més gran de la història. Amb aquest gest han volgut transmetre als presos polítics catalans i als exiliats que "sempre hi serem, ferms, decidits, valents i tossudament alçats fins al final".

L'acte ha comptat amb la presència de la consellera de Cultura, Laura Borràs, la de Salut, Alba Vergés, i la d'Empresa, Àngels Chacón, que a través de Twitter han fet pública la seva participació:

Qui no hi ha anat però també li ha donat suport, ha estat el president de la Generalitat, Quim Torra, que ho ha qualificat de "meravella".

La bandera de la "lluita a ultrança"

La construcció del llaç groc gegant ha guardat una sorpresa; les samarretes grogues i negres s'han canviat per unes altres de blanques i negres i el mosaic del llaç s'ha convertit en la bandera de la "no rendició", la que els partidaris de Carles d'Àustria van hissar en defensa de Barcelona i Cardona el 1714. Significa la "lluita a ultrança" contra el Borbó. 

Els organitzadors de l'acció han ressaltat "la gran resposta dels catalans de tot arreu que han vingut a Igualada per viure i protagonitzar una jornada familiar, festiva, participativa, plena d'emocions i sorpreses, però a la vegada molt reivindicativa".

Els diners recaptats amb la venda dels packs de samarretes s'han destinat a l'Associació Catalana pels Drets Civils que agrupa els familiars dels presos polítics i els represaliats.