L'entrega dels premis Princesa de Girona al Palau de Congressos de Barcelona ha portat molts titulars; ja sigui per la visita del rei Felip VI, la concentració contra la presència del Monarca, el discurs en català de la princesa Elionor o el llaç groc d'un dels guardonats

Precisament el llaç a favor de la llibertat dels presos amb el qual el matemàtic Xavier Ros-Oton va recollir el guardó és el que no ha aparegut a les fotos que el compte oficial de la Casa Reial ha compartit de la festa de després del lliurament de premis.

Ros-Oton, que ha recollit el premi de les mans de la princesa Elionor, perd el llaç groc al refrigeri de després; quan saluda el Rei i la Reina després de l'entrega, ja no porta el pin a la solapa de l'americana. El mateix guardonat va admetre que els organitzadors van intentar dissuadir-lo que exhibís el llaç, però va decidir mantenir-lo en el moment de recollir el premi per treure-se'l després.

Molts usuaris de Twitter que s'han adonat de la desaparició han arrufat el nas i han acusat la Casa Reial de "manipular", i de fer servir el Photoshop. Alguns fins i tot, en to irònic, han assegurat que la família Reial "practica per quan hagi d'esborrar la corona". Les acusacions de manipulació no són encertades, el que sí queda clar és que la Casa Reial ha triat expressament la foto en què no apareix el llaç groc.