L’escriptora i editora Liz Castro no votarà en les eleccions del Secretariat de l’Assemblea Nacional Catalana, del qual va formar part. Almenys no ho farà fins que no s’expliquin determinades decisions de la Junta Electoral de l'entitat, que ha vetat candidatures com la del periodista Antonio Baños.

“Jo no votaré en les eleccions al Secretariat de l’Assemblea fins que s’aclareixi públicament per què s’han vetat certes candidatures”, ha anunciat Castro en el seu compte de Twitter. Quan un usuari ha preguntat de quines candidatures parlava, l’escriptora nord-americana han indicat que la de l’exdiputat de la CUP Antonio Baños.

Concretament, segons ha pogut confirmar El Nacional, la candidatura de Baños ha estat exclosa per la Junta Electoral per saltar-se el reglament electoral amb la seva assistència a una tertúlia de RAC1 aquest dilluns. El periodista és col·laborador habitual de mitjans, com ara TV3 o 8tv.

El gener del 2017, Castro va anunciar que dimitia com a membre del Secretariat. En les anteriors eleccions havia estat la candidata més votada pels socis de l’ANC. No obstant això, no va aconseguir la confiança majoritària dels membres del Secretariat per a ser escollida presidenta.