El debat sobre la denominació de la nova Convergència ha protagonitzat el primer tram del congrés de refundació del partit. Un cop les bases han aprovat que es dirà Partit Demòcrata Català, la resta de partits hi ha dit la seva.

Iniciativa: “Renovar-se és més que fer-se un lífting”

La coordinadora nacional d’Iniciativa per Catalunya–Verds (ICV), Marta Ribas ha afirmat que “renovar-se és més que fer-se un lífting”. Ribas ha qüestionat aquesta renovació mentre el PDC “segueixi sent el partit de les seus embargades, còmplice de l’austeritat i mentre la seva presidència, com sembla, segueixi recaient en Artur Mas”.

C’s: "Només és un canvi de nom"

La presidenta del grup de C's al Parlament, Inés Arrimadas, creu que el procés d'hibernació que ha fet CDC i de fundació del Partit Demòcrata Català (PDC) no és més que una qüestió de nomenclatura.

"Li podran canviar de nom, però és el mateix partit, amb les mateixes persones, amb els mateixos casos de corrupció als jutjats, i amb el mateix plantejament de trencar amb Espanya i la UE i fer-ho sense respectar la majoria social de Catalunya i les lleis democràtiques", ha sentenciat Arrimadas.

I és que per la líder de C's, el procés que han viscut els militants de la formació de l'expresident Artur Mas "no és cap canvi, només un canvi de nom". A més, ha assegurat que creu que Artur Mas "deu estar molt content perquè es parla del canvi de nom de CDC i no dels casos de corrupció que afecten encara la seva cúpula".

PP: “La mona, mona es queda”

El coordinador general del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, ha afirmat que "encara que es vesteixi de seda, la mona, mona es queda". Albiol considera que el canvi de nomenclatura respon que el projecte convergent està esgotat.

En aquest sentit, ha sostingut que el que en realitat es busca és "tapar les vergonyes de la corrupció i, en especial, de la família Pujol" i assegura que l'objectiu polític del PDC és lluitar per l'espai polític català que ocupa ERC, però ha advertit que amb el canvi "s'han convertit en la marca blanca" dels republicans.