El líder de Vox a Andalusia, Francisco Serrano, ha rebutjat la sentència del Tribunal Suprem als membres de La Manada, en què s'ha elevat la pena inicial de 9 a 15 anys de presó per violació, i assegura que el canvi només es deu a "una apreciació" dels magistrats. A través d'un fil de Twitter, Serrano ha dit que no s'hauria de "canviar, alterar ni empitjorar" la sentència condemnatòria.

"La diferència entre una violació i una agressió sexual només depèn de la pròpia apreciació que es fa dels fets provats, que no es poden alterar i que ja es van provar en primera instància", ha dit. "És una sentència carregada de condicionants mediàtics i polítics que acabarà al Tribunal Constitucional. No serà ni la primera vegada ni l'última", ha afegit. 

Serrano, que és ex-magistrat, ha explicat que amb aquesta sentència del Suprem, que eleva les penes respecte el veredicte del Tribunal Superior de Justícia de Navarra, "es va contra la doctrina jurisprudencial segons la qual a través d'un recurs no es pot condemnar un absolt en primera instància o empitjorar la situació com a conseqüència d'una nova fixació dels fets provats". En aquest sentit, ha apuntat que un canvi en les penes només es podria donar "si la sentència inicial no tingués motivació i fos incongruent i irracional".


L'advocat afegeix, segons el seu parer, no es dóna aquesta situació en el cas de La Manada, on creu que ja es van valorar els fets provats en primera instància al TSJN i que aquests "no es poden alterar". "Ja es van practicar, valorar i raonar amb immediació en primera instància", afirma. D'aquesta manera, el dirigent de Vox rebutja que es pugui empitjorar la pena als cinc condemnats per violació tenint en compte que "els fets no s'han alterat".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat