El secretari general d'UGT, Josep Maria Álvarez, ha visitat aquest divendres al president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, a la presó de Lledoners segons ha informat l'entitat sobiranista. Álvarez i Cuixart han posat en comú les "grans lluites compartides" per part de les dues entitats que presideixen i la defensa dels drets i llibertats.

Amb aquesta visita, Álvarez és el tercer líder sindical, després de Camil Ros (UGT) i Javier Pacheco (CCOO), en visitar els presos. els dos primers, també han demanat la llibertat dels presos polítics catalans. A més, el líder de l'UGT a Espanya, també és el segon líder espanyol que visita els Jordis, després que el secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ja els visités a Soto de Real el juny passat.

Jordi Cuixart es troba en presó preventiva des de fa gairebé un any, des del 16 d'octubre de 2017, acusat de rebel·lió i sedició com a conseqüència de la mobilització ciutadana davant del Departament d'Economia, el 20 de setembre d'aquell mateix any.