El Partit Popular va organitzar aquest cap de setmana un acte sota el nom 'Europa és Hispana', en el qual van participar el líder del partit, Alberto Núñez-Feijóo, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida. Els polítics del PP van comptar amb la presència de la pastora evangèlica colombiana, Yadira Maestre, líder del Centre Apostólico Cristo Viene, una església evangèlica que ofereix miracles al barri d'Usera, a Madrid. Maestre va ser una de les convidades a l'acte del PP enfocat en el vot dels migrants llatinoamericans, en el qual va mostrar el seu suport a Feijóo. "Beneeix-los, Senyor, al·leluia a la nostra presidenta...", es va dirigir a Ayuso.

El grup evangèlic que encapçala ofereix adoctrinament sobre "immoralitat sexual" als seus seguidors, segons destapa Público aquest dimarts. Mitjançant diversos tallers, la líder del moviment i altres pastors adverteixen que "el sexe va ser creat per Déu i és bo dins del marc del matrimoni", però al mateix temps "el diable ha vingut a pervertir-lo per desviar-te del propòsit perfecte de Déu". "La immoralitat sexual no només afecta la nostra relació amb Déu, sinó que també pot tenir conseqüències emocionals i físiques en les nostres vides. És important recordar que Déu ens crida a viure en puresa i honestedat en la nostra vida sexual", afirma el Centre Apostólico Cristo Viene en un missatge.

Immoralitat sexual

El grup de la pastora Maestre insta als seus seguidors a assistir a un acte pels pròxims 28 i 29 d'abril a un poliesportiu a Fuenlabrada, en el qual també estarà Evelyn Joshua, la líder mundial del Ministerio Cristiano carismático La Sinagoga, Iglesia de Todas Las Naciones (SCOAN), que busca consolidar-se a Espanya. Precisament, el grup liderat per Joshua ofereix un ampli catàleg de miracles, entre les quals hi ha la curació de persones homosexuals en diverses cerimònies a Nigèria. En una de les experiències que relaten és la d'un home, Ebeleme, "a poc a poc va començar a comportar-se físicament com una dona: cuinava, vestia i utilitzava cosmètics com les dones". 

"Més endavant, va desenvolupar instints homosexuals i inclinacions cleptomaníaques que el van conduir a robar els diners de la seva mare. El senyor Ebeleme va començar a mantenir intercanvis sexuals amb homes i a ser pagat per això. Tots els esforços que va fer la seva mare per a buscar ajuda espiritual van resultar infructuosos", segueix el relat. Finalment, asseguren que va acabar aconseguint "l'alliberament". L'homofòbia del grup evangelista no queda aquí. "Des de petit, la veu i la mirada efeminada de Víctor ho havien fet fer-se desitjar per homes més grans, que l'assetjaven luxuriosament. A mesura que creixia, semblava gaudir d'aquell estil de vida, coquetejant amb els seus companys per tota la ciutat", afirma un altre testimoni d'aquests actes de "curacions homosexuals". "Des del seu alliberament –continua–, Víctor ja no desitja l'atenció masculina". 

El PP i els grups evangelistes

La relació entre el PP de Madrid i els evangèlics no és nou, ja que, s'han reunit més d'un cop a la seu de la formació amb Yadira Maestre, que el passat setembre els va convidar a un acte on el secretari general del PP de Madrid, Alfonso Serrano, va recollir un premi per a l'alcalde madrileny i per a la presidenta de la Comunitat de Madrid. Entre els vídeos que es poden veure a la xarxa, la pastora evangelista apareix predicant sobre l'evangeli i on fins i tot es poden sentir afirmacions de sanació "tot va començar el dia que van diagnosticar càncer la meva mare. El rector em va dir que podríem donar-li l'extremuncio, però quan la meva mare estava malament vaig començar a llegir la bíblia i la vaig portar un lloc on es resava per la sanitat i Déu va salvar a la meva mare, 40 anys més va viure després d'aquest dia. Ara vostè entén per què estic aquí predicant l'evangeli", assegura la predicadora en un d'aquests vídeos. En el seu portal web, també es recullen testimonis d'altres persones que asseguren haver-se curat de càncer gràcies a l'oració.

L'aparició de Maestre en l'acte del PP ha portat cua en el panorama polític. Amb tot, el coordinador general del PP, Elías Bendodo, ha justificat aquest dimarts la presència de la telepredicadora a l'acte del PP  "és bo" que als actes del PP hi participin "agents de la societat civil", tot i que ha afirmat que la formació desconeixia el contingut del discurs perquè "no fa censura prèvia". També ha apuntat que el PP no comparteix alguns dels continguts de la telepredicadora, com les pseudoteràpies per a la cura de l'homosexualitat. En tot casm ha afirmat que a ell li "preocupa molt més que hi hagi ministres que són chavistes".