L'actual líder del PP valencià i president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, ha assegurat en una entrevista a 'El País' que "hi ha coses que proposa Vox que em semblen molt bé". En aquest sentit, ha defensat propostes del partit d'ultradreta com ara la baixada d'impostos, el transvasament Tajo-Segura i "defensar la nostra agricultura". A més a més, ha afirmat que "si tenim l'oportunitat de governar, parlarem amb tothom", en referència a la possibilitat de pactar amb el partit liderat per Santiago Abascal.

Pel que fa a les polítiques en matèria de violència de gènere que defensa el partit d'ultradreta ha assegurat que "jo no he vist ningú de Vox exercir en contra dels continguts de la igualtat. No he sentit ningú de Vox negar la violència de gènere. La violència masclista és un problema prioritari". Sobre els punts d'unió entre el PP i Vox, Mazón ha posat de manifest que en qüestions com la unitat d'Espanya, la baixada d'impostos o anar contra la dictadura moral que "de vegades vol imposar l'extrema esquerra, són punts en què sí que puc estar d'acord"."Les bones idees també se'ls poden acudir als altres", ha subratllat.

Pel que fa al rebuig a l'extremadreta que l'excancellera Angela Merkel encapçalava quan era presidenta d'Alemanya i que Mazón reconeix com a un dels seus referents, ha defensat que els antecedents de la ultradreta a Alemanya no són comparables als espanyols. "No conec els matisos de l'extrema dreta a Alemanya, però crec que té uns antecedents diferents al de l'espanyola", ha indicat. Però quan se li ha recordat que l'ultradreta espanyola ha reivindicat el règim de Franco com a millor que l'actual, ha respost que "no entro en revisionismes d'aquesta classe. No veig el nexe d'unió que això pugui invalidar pactar uns pressupostos".

Sobre la possibilitat que les diferencies amb Vox que ha defensat Mazón en matèria migratòria, política territorial i medi ambient, puguin ser un argument per qüestionar possibles pactes amb el partit d'ultradreta, ha argumentat que "les bones idees cal reconèixer-les, vinguin de qui vinguin. Si tenim l'oportunitat de governar, parlarem amb tots". I ho ha exemplificat amb el fet que "jo fa dos anys que pacto els pressupostos de la Diputació d'Alacant amb Compromís. Un ha de practicar el diàleg fins i tot quan es tracta amb el major antagonista".

Quant a l'infrafinançament autonòmic que bona part de la ciutadania valenciana denúncia i que actualment és motiu de mobilitzacions i protestes, Mazón ha declarat que Pablo Casado ha reconegut que la Comunitat Valenciana és la pitjor finançada. En aquest sentit, ha defensat el criteri de població ajustada en matèria de repartiment de fons i ha declarat que "no vull ser més que els altres, no sóc nacionalista. Estic fart que la Comunidat Valenciana sigui l'última en tot".

 

Imatge principal: El líder del PP valencià/ EFE