El líder dels liberals europeus a l’Europarlament, Guy Verhofstadt, ha justificat el pacte de Cs, PP i Vox Andalusia assegurant que Ciutadans no ha fet “concessions ni acords amb Vox”. Segons ha expressat en un tuit, està “content” de veure la formació taronja al govern andalús “amb un programa centrista i reformista i sense concessions ni acords” amb el partit d’extrema dreta liderat per Santiago Abascal. “S’obre una oportunitat històrica per la regeneració i modernització d’aquesta gran terra, guanyen els andalusos i tots els espanyols”, ha afegit al missatge difós a través de Twitter el líder d’ALDE al Parlament Europeu.

Després de les eleccions andaluses Verhofstadt va felicitar Ciutadans pels seus resultats electorals, però va alertar també de "l'èxit de la ultradreta". "Ens enfrontem a una batalla per l'ànima d'Europa en les eleccions europees de maig", va advertir en aquell missatge de fa només unes setmanes.

L'Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa (ALDE), la formació europea on s'integra Ciutadans, ha evitat per la seva banda comentar com a partit el suport de Vox al govern de coalició entre PP i Cs a Andalusia. Segons han indicat fonts d'aquesta formació europea a l’ACN, "com a partit polític europeu" no opinen sobre "afers governamentals locals o regionals". Actualment, Ciutadans forma part de l'executiva d'ALDE, on Luis Garicano n'és el vicepresident.

La xarxa s'hi acarnissa

Després de justificar el pacte entre PP, Cs i Vox a Andalusia, els usuaris de les xarxes socials han explotat contra Verhofstadt. Entre d'altres, l'ANC, ha titllat el líder d'ALDE a Brussel·les de ser "molt divertit" i l'han acusat de fer desaparèixer el pacte amb Vox. D'altres usuaris han optat també per titllar-lo d'una "vergonya de polític".

Per altra part, moltes de les respostes al seu tuit li recomanaven informar-se més sobre la situació que s'està vivint actualment a Andalusia.