El diari francès Libération, emblemàtic de l'esquerra francesa, veu el govern espanyol "amb problemes", a causa de la situació a Catalunya, especialment amb els incidents que s'han viscut a les nits a Barcelona i altres localitats. El rotatiu creu que aquesta situació, afegida a una renovada aposta independentista, pot repercutir contra el PSOE a les eleccions generals de l'10-N.

"Un panorama així d'enfrontament i tensions extremes no facilita la feina del socialista Pedro Sánchez, afeblit en la precampanya de les legislatives del 10 de novembre. Entre els independentistes anem a totes (jusqu’au-boutistes, en francès) i una oposició de dretes que reclama mà de ferro, ha fet una aposta cada dia més difícil, intentant mantenir bous i esquelles entre posicions irreconciliables. Dimecres al Parlament català, el president Quim Torra va persistir en la seva voluntat independentista en afirmar que durant el mandat actual pretén "exercir el legítim dret dels catalans a l'autodeterminació", indica. 

Libération

Libération dóna per fet que el govern espanyol és qui dirigeix realment l'estratègia policial aquests dies a Catalunya. "Mentre que la protesta dels independentistes ha pujat un esglaó en els darrers dies, Madrid, que dirigeix les forces policials sobre el terreny, lluita per controlar la situació a mida que s'acosten les eleccions legislatives", afegeix.