La vicesecretaria d'Estudis i Programes del Partit Popular, Andrea Levy, ha afirmat en referència als xiulets d'ahir a la Final de la Copa del Rei que "els que van xiular l'himne són campions de la mala educació, d'anar contra la democràcia i menysprear el projecte comú que és Espanya". Levy afirma que tots aquells que ho van fer "caminen cap a una derrota". En efecte, segons la popular, als que xiulen el "gran" projecte que és Espanya només els queda una destinació, "la derrota, evidentment". 

En el marc de la clausura del Congrés Provincial del Partit Popular a Sòria, Levy s'ha preguntat si "de veritat el nostre país mereix donar aquesta imatge de confrontació entre iguals" i si "val la pena xiular un himne que representa tanta gent". 

 

"Mala educació i falta de competitivitat" ha estat la descripció que ha emprat Levy per respondre's a ella mateixa. La popular augura als catalans que van xiular l'himne espanyol "moltes derrotes"

Tercer any consecutiu

L'himne d'Espanya va ser xiulat per un gruix significatiu de seguidors blaugrana quan el rei Felip VI va entrar a l'estadi Vicente Calderón. És el tercer any consecutiu que l'himne espanyol, l'anomenada Marxa Reial, és xiulat a Madrid a la final del campionat.

Els xiulets van començar fins i tot abans que sonés l'himne i es van intensificar amb les primeres notes. Un gran nombre d'estelades i crits d'"independència" van omplir la grada blaugrana.