El PP denuncia una campanya d’”apartheid comercial”. En aquests termes s’ha referit la diputada Andrea Levy a la iniciativa “Consum estratègic” presentada aquest dijous per l’ANC. “Aquesta acció hauria de ser suspesa d’immediat, perquè té una voluntat clara d’assenyalar i fustigar els contraris a la independència, fet que és un tic totalitari”, ha exigit Levy.

L’ANC ha presentat aquest dijous una campanya d'informació al consumidor perquè aquest sigui conscient de les polítiques i els valors de les empreses on consumeix o on té serveis contractats. Segons l’entitat, "promourem empreses alternatives a les que han participat en la campanya de la por i potenciarem la creació d'estructures econòmiques que potenciïn un teixit productiu català pròsper per si mateix i allunyat de la presa de decisions amb marcat caràcter polític". 

En aquest sentit, Andrea Levy ha presentat una sèrie de bateria de preguntes dirigides al Govern. La diputada del PP pregunta “quines accions pensa emprendre el Govern atès que aquesta entitat rep el suport de la Generalitat”, quines conseqüències econòmiques preveu que tindrà o si “considera que ajuda a la convivència entre els catalans o aprofundeix les seves divisions”.

La dirigent del PP ha alertat que aquesta campanya “pot posar en risc” moltes empreses catalanes, “sobretot de cara a la campanya nadalenca”. I ha denunciat que “fer llistes de bons i mals catalans recorda moviments molt tristos i molt perillosos de la nostra història”.