La diputada al Parlament pel PP Andrea Levy ha exigit aquest dissabte al ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, que intervingui per "assumir ara la competència policial" del Cos de Mossos d'Esquadra.

En un tuit, Levy ha parlat sobre el tall a la AP-7 fet pels CDR aquest dissabte a l'Ampolla: "Si Torra dona suport als radicals i purga Mossos, el ministre de l'Interior ha d'intervenir immediatament".

La diputada ha afirmat que la seguretat pública és competència de l'Estat i que "els violents no poden segrestar els catalans ni continuar campant al seu aire".

Casado demana a Sánchez un nou 155

El líder del PP, Pablo Casado, ha demanat aquest dissabte al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que apliqui l'article 155 de la Constitució a Catalunya perquè, amb els disturbis dels últims dies, aquesta comunitat s'ha convertit en "un camp de batalla per la kale borroka" i la seva política s'ha "batasunizat".

Casado ha insistit que Catalunya "s'ha escapat de les mans del govern" de Sánchez i que ja ni tan sols la Generalitat "no controla" els CDR. "Els deien que collessin i han collat massa", ha dit Casado, en referència a les càrregues policials d'aquesta setmana i els talls de carreteres que hi ha aquest dissabte.