El PP i Ciutadans han tornat a denunciar el biaix independentista que, segons el seu parer, té la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, coneguda com la Corpo al sector,  i, en concret, TV3 i Catalunya Ràdio.

A la comissió de control de la Corporació que s’ha celebrat aquest divendres al Parlament, la diputada del PP Andrea Levy ha demanat explicacions de la gestió i control de missatges crítics amb el PP als canals a la xarxa dels diferents programes de la corporació.

Levy ha posat com exemple el retuit d’un missatge burlesc del PP -amb un penis que jugava amb el logo del PP- i que es va fer des del compte oficial del 324.

El director de l’emissora, Saül Gordillo, ha insistit que el compte va ser hackejat i que s’ha obert una investigació. També ha indicat que han augmentat el protocol de seguretat de la xarxa i que s’ha encarregat una consultoria externa així com la redacció d’un nou protocol per als gestors dels canals.

Per Levy aquestes explicacions no són suficients. La diputada va més enllà i apunta que el problema és que el Govern concep els mitjans de comunicació públics com un instrument de propaganda. “És el resultat de la línia ideològica que està traspassant a la ràdio pública”, ha dit i ha afegit que la prova de tot plegat és que només es queixen els partits que no són independentistes.

“Seguiré denunciant el que a mi em sembla que és la utilització dels mitjans d’un règim totalitari”, ha advertit.

Levy també ha repartit contra TV3 pel mateix motiu i ha titllat el canal com “el nou Nodo del règim processista. Un nou format televisiu, la televenda de la independència”.

C’s indignat perquè Bugs Bunny s’oblida “d’Espanya”

En una línia similar s’ha expressat el responsable de comunicació de C’s, Fernando de Páramo, que ha acusat els dirigents de la Corporació de vetar i suprimir les referències a Espanya i l’espanyolitat.

De Páramo ha fet referència als “fenòmens paranormals” com que desaparegui el vídeo on alguns jugadors del Barça no canten Els Segadors o un fragment d’una entrevista a Pedro J. Ramírez en la qual fa referència al bilingüisme.

Però un dels punts on De Páramo ha posat més èmfasi ha estat en un capítol de la sèrie de dibuixos animats Bugs Bunny on el conill omet la paraula “Espanya” que sí que apareix a la versió original. El diputat de C’s ha assenyalat que no és casual i ha demanat qui pren aquestes decisions.

El director de Televisió de Catalunya, Jaume Peral, ha assegurat que “no tenen al·lèrgia a la paraula Espanya” i ha explicat que, tots els casos enumerats, són “fets aïllats que en cap cas posen en perill la solvència de TV3”.