La vicesecretària d’estudis i programes del Partit Popular, Andrea Levy, ha donat la culpa a la Generalitat de no haver mediat quan tocava el conflicte de l'aeroport del Prat entre l'empresa de seguretat Eulen i els seus treballadors, tal com ha afirmat en una entrevista a RAC1.

Segons Levy, quan es va veure que el Govern "no havia aconseguit solucionar" el problema, l'Estat va decidir assumir "la seva funció de lideratge, suplint la inacció de la Generalitat". "El govern d'Espanya ha estat en tot moment atent, participatiu i liderant el conflicte", ha insistit, defensant que el govern espanyol farà "tot el que pugui per mitigar la situació".

A més, per la popular, el fet que el conflicte fos a l'aeroport del Prat, titularitat del govern espanyol, és secundari. "És el lloc físic, però es tracta d'un conflicte laboral" ha afirmat, argumentant que qui té competències en mediació laboral és la Generalitat, "sigui a l'aeroport del Prat o a una fàbrica de Manresa".

Tot i això, s'ha excusat de no haver intervingut abans assegurant que "si haguéssim enviat abans els cossos de seguretat, haguessin dit que s'estava fent un abús de les competències". Pel que fa a les conseqüències d'aquesta vaga per l'empresa concessionària del servei de seguretat, Levy ha dit que "quan se solucioni, podrem valorar si l'empresa Eulen és la idònia per prestar els serveis".

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha respost a les acusacions de Levy minuts després a través d'un fil de Twitter on s'oposa frontalment a totes les seves declaracions i la contradiu.