La vicesecretària d'estudis i programes del PP, Andrea Levy, ha acusat aquest diumenge el ministre d'Exteriors, Josep Borrell, i la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, de "posar en dubte la nació espanyola" i "l'acció de la justícia". Els socialistes van afirmar aquesta setmana que preferirien que els líders independentistes empresonats estiguessin en llibertat.

Levy ha dit que els espanyols són "ostatges de les polítiques compromeses de Pedro Sánchez amb els independentistes", atès que considera que el president espanyol demostra "laxitud" a l'hora de "defensar la Constitució i l'estat de dret". "El pacte ocult a què va arribar Pedro Sánchez amb els independentistes fa que la unió entre partits constitucionalistes sigui més feble", ha afirmat.

D'altra banda, la vicesecretària del PP ha assenyalat que "Sánchez està traslladant la debilitat del seu govern" a l'economia i comença a haver-hi "incertesa i inestabilitat". "Podem dir i diem des del PP que l'executiu socialista ja és un govern en caiguda lliure en què la rectificació és constant", ha afirmat.