fernan

Divendres el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, anunciava les noves condicions per atorgar el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA). Una decisió que de facto implica la intervenció de la caixa de la Generalitat i, per tant, la seva capacitat de gestió política. Dos dies després, el minister de l'Interior, Jorge Fernández, s'ha encarregat de justificar la decisió i, a més, ha posat en dubte la credibilitat dels números calculats pel conseller d'Economia i Finances, Andreu Mas-Colell.

En la presentació de la llista per Girona, Fernández Díaz ha emfatitzat que Hisenda vol posar la lupa en els balanços del Govern perquè no saben veure on han anat a parar algunes partides. "En aquest any 2015 hi ha 1.300 milions d’euros que la Generalitat no ha acreditat el seu destí i no els ha comptabilitzat de manera adequada, i per tant, el Comitè Tècnic de Control de Comptes Nacionals, que integra la Intervenció General de l’Estat, el Banc d’Espanya, i l’Institut Nacional d’Estadística, exercirà les accions necessàries per aclarir què ha passat amb aquests diners”, ha avisat el ministre.

El BOE va per feina

El candidat del PP per Barcelona ha complementat Mariano Rajoy, que ahir en la seva visita a Barcelona va assegurar que Moncloa pagaria directament els proveïdors de la Generalitat. De fet, aquest dissabte el BOE publicava les condicions del FLA i la quarantena de serveis que considera "prioritaris". Així mateix, cataloga com a preferents els pagaments del sous del funcionaris i de les empreses públiques que en depenen, com els interessos financers.