Veneçuela ha acusat aquest divendres el president en funcions del Govern espanyol, Mariano Rajoy, de protagonitzar un "espectacle barat" per la reacció de les seves files sobre la trobada d'intel·lectuals "fa més de 400 dies" en què va participar la cupaire Anna Gabriel i la podemista María José Aguilar, entre d'altres.

En un comunicat, l'Executiu de Nicolás Maduro ha negat que l'esdeveniment celebrat  fos una ingerència externa del seu país, com ha assegurat la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, perquè "va comptar amb el vistiplau de les autoritats d'aeronàutica civil i migratòria".

Relacions a revisió

Una de les primeres accions que emprendrà la República veneçolana és "revisar integralment" les relacions bilaterals amb el regne d'Espanya. Pels de Maduro "s'ha violat el Dret Internacional" i la llibertat d'expressió dels espanyols.

A més per Veneçuela l'interlocutor no és vàlid. "Rajoy compta amb un rebuig del 75% de la població espanyola", afirmen, afegint que "reincideix en la seva obsessió fracassada d'aconseguir vots" amb aquest assumpte.