El president del Tribunal Suprem (TS) i el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, ha considerat avui a Els Matins de TV3 que hi ha "una certa anomalia" en la conversa entre el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, i l'exdirector de l'Agència Antifrau de Catalunya (OAC) Daniel De Alfonso.

Tanmateix, però, Lesmes no s'ha volgut mullar i ha apuntat que no pot "anar més enllà" en la seva valoració perquè incorreria en un judici polític o en qüestionar la legalitat del cas i no li correspon, ha opinat. "Per donar una resposta fundada cal tenir un coneixement precís, que no tinc", ha dit.

Sobre el fet que la Fiscalia no hagi vist delicte en les converses ha dit que la Fiscalia no depèn d'ell, però tot i així ha conclòs: "Han arribat a aquesta conclusió i ho respecto".

Ha sostingut que l'afirmació que la justícia està polititzada "és excessiva i no s'ajusta a la legalitat", i ha lamentat que sigui un mantra recurrent tot i que els més de 5.400 jutges d'Espanya treballin amb absoluta independència i imparcialitat, en les seves paraules.