Les incògnites al voltant del perfil de Twitter de Randy Watson, rere el qual s’ha apuntat en repetides ocasions que piula el magistrat del Jutjat del Social n. 1 de Barcelona, Carlos Antonio Vegas, podrien quedar definitivament desvelades si el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) compleix el compromís que ha assumit amb el Govern d’obrir una investigació al respecte.

Des d’aquest perfil, que té com a usuari @EstadoCharnego, s’han publicat piulades en què s'aposta per desestimar qualsevol petició que provingui de la Generalitat “tinguin o no raó” o per tancar a la presó el president de la Generalitat per acabar amb el Covid, així com piulades contra el català en un llenguatge despectiu i barroer. De fet, aquest perfil ja ha protagonitzat en altres ocasions informacions a diferents mitjans arran del to inapropiat per a un jutge dels comentaris que s'hi difonen.

Per tot plegat, la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, va fer arribar a començaments de desembre una carta al president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, expressant la “preocupació” pels tuits davant la necessitat de garantir la tutela judicial efectiva als ciutadans. “En diverses publicacions, el magistrat, més enllà de si està incomplint o no el règim disciplinari, vulnera el Codi Ètic del mateix Consell General del Poder Judicial, que insta a la independència, la imparcialitat, la integritat i la cortesia dels jutges”, advertia a la missiva.

Consellera de justicia, Lourdes Ciuró RPD Palau de la Generalitat - ACN

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, durant una roda de premsa al Palau de la Generalitat / ACN

Comissió Permanent del  CGPJ

La comissió Permanent del CGPJ va abordar aquesta qüestió a la reunió que va celebrar el 16 de desembre, segons ha comunicat per carta a Ciuró el president del Consell, Carlos Lesmes, i va acordar traslladar la queixa de la consellera al Promotor de l’Acció Disciplinària, “als efectes a què pugui donar lloc”.

La consellera Ciuró també va enviar cartes protestant per aquest perfil de Twitter al president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús Maria Barrientos, i al Fiscal Superior de Catalunya, Francisco Bañeres Santos. Barrientos ha mostrat la disposició a reunir-se amb la consellera per abordar el tema, tot i que ha subratllat que és el CGPJ el competent per actuar en aquesta qüestió, per la qual cosa ha indicat que haurà d'esperar a la seva resposta de l'òrgan de govern dels jutges. Pel que fa la Fiscalia, s'ha limitat a comunicar la recepció de la missiva i l'immediat trasllat al fiscal superior.

Després que ElNacional va publicar una informació sobre les piulades del Twitter de Randy Watson referides a la llengua i al Govern, aquest usuari va posar el cadenat al compte. Amb tot, abans de fer-ho havia publicat una piulada exhibint el diploma que havia aconseguit amb un curs de 50 hores del CGPJ. 

Captura Andy Watson

Captura d'una piulada de Randy Watson

Tot i que va esborrar el nom, ràpidament alguns usuaris van advertir-lo que era visible a la imatge el Codi Segur de Verificació amb el qual el CGPJ pot identificar-lo.

 

A la imatge principal, el president del Suprem i del CGPJ, Carlos Lesmes, durant l'acte de lliurament de credencials als nous jutges a Barcelona / Sergi Alcàzar