El compte de Twitter que actua amb el nom de Randy Watson i l’usuari @EstadoCharnego, però rere el qual s’ha publicat en repetides ocasions que hi ha un jutge, ha provocat també la preocupació de la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró. Segons ha pogut saber ElNacional.cat, la responsable de Justícia del Govern es va dirigir divendres per carta al president del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, demanant-li que obri una investigació al respecte i adopti les mesures necessàries per garantir la tutela judicial efectiva. També s'ha dirigit amb el mateix objectiu per carta al president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús Maria Barrientos, i al Fiscal Superior de Catalunya, Francisco Bañeres Santos.

Aquest compte, que al llarg dels darrers anys s’ha identificat a diferents mitjans amb el jutge del social número 1 de Barcelona Carlos Antonio Vegas, s’ha destacat repetidament per les seves piulades masclistes, contra la immersió lingüística, contra el govern de Pedro Sánchez i Podemos, però també contra el Govern de la Generalitat. El 25 de novembre publicava: “potser ja va sent hora que els jutges desestimem qualsevol petició de la Generalitat de Catalunya, tingui raó o no”. Afegia en un altre tuit que això no és prevaricar sinó reciprocitat.

Captura andy Watson

Captura d'una piulada del perfil de Randy Watson del 24 de novembre

En la seva carta, la consellera de Justícia ha traslladat al president del Consell General del Poder Judicial la “preocupació” davant la necessitat de garantir el dret a la tutela judicial efectiva dels ciutadans. “En diverses publicacions, el magistrat, més enllà de si està incomplint o no el règim disciplinari, vulnera el Codi Ètic del mateix Consell General del Poder Judicial, que insta a la independència, la imparcialitat, la integritat i la cortesia dels jutges”, adverteix el text que ha enviat Ciuró a Lesmes, al qual ha tingut accés ElNacional.cat.

Arbitrarietat i prejudicis

Adverteix que les opinions manifestades pel magistrat “indueixen a pensar que en l’exercici de la seva professió, podria actuar de manera arbitrària, subjectiva, amb prejudicis i, per tant, sense garantir una defensa imparcial dels interessos dels ciutadans”. Per tot plegat l’emplaça a investigar els fets i prendre mesures amb l’assumpció de responsabilitats que calgui.

En termes similars es dirigeix la consellera al president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya al qual li reclama també que intervingui en aquesta situació. “Com a consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya veig amb preocupació actituds com aquesta, i li demano que es prenguin les mesures necessàries davant aquests fets, per a poder garantir un servei públic de justícia que correspongui als principis d’equitat i d’imparcialitat i que garanteixi la tutela judicial efectiva”, reclama en la missiva a Barrientos a qui també ha fet arribar còpia de la carta que ha enviat a Lesmes.

Iniciar actuacions

Igualment al Fiscal General de Catalunya li demana que “iniciï les actuacions que consideri pertinents per assegurar la legalitat i imparcialitat del funcionament de la justícia i la protecció dels drets dels col·lectius que s’han vist interpel·lats per les manifestacions del magistrat".

Les tres cartes van acompanyades de piulades de Randy Watson. Després que ElNacional va publicar el passat 26 de novembre piulades d’aquest compte contra la immersió i contra la Generalitat, l’usuari va restringir l'accés als seus tuits, que fins aquell moment eren públiques.

En aquella informació es recollien piulades en què l’usuari no només carregava sense embuts contra la immersió lingüística sinó que ho feia en un to sorprenentment despectiu i groller tenint en compte que no només no s’amaga de la seva condició de jutge sinó que en fa ostentació.

De fet, abans de posar el cadenat al seu compte, el magistrat havia exhibit a Twitter el diploma que havia aconseguit amb un curs de 50 hores del Consell General del Poder Judicial.

Captura de Pantalla 2021 11 25 a les 20.04.20

Captura d'una piulada de Randy Watson abans de posar el cadenat al seu compte

Tot i que el jutge tuitaire es va preocupar de tapar el seu nom a la fotografia que va publicar, ràpidament altres usuaris van advertir que a la imatge era perfectament visible el seu Codi Segur de Verificació (CSV), amb el qual el CGPJ pot identificar qui s'amaga rere el perfil de Randy Watson.

 

A la imatge principal, la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró / Sergi Alcàzar