El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, ha confiat que a Catalunya s'accepti la sentència als 12 líders del procés sobiranista i que no hi hagi una reacció "excessiva o sobreactuada".

En declaracions als mitjans aquest dilluns després d'inaugurar el curs acadèmic de la 70 promoció de jutges a l'Escola Judicial a Barcelona, Lesmes ha dit que "les decisions judicials han d'acceptar-se sempre en una situació de normalitat quan es viu en un estat de dret".

"Les sentències judicials poden ser objecte de crítica, sense cap dubte, i fins i tot de protesta perquè Espanya és un país lliure, sempre que es respectin, lògicament, les lleis", ha reclamat Lesmes.

Euroordres

Preguntat poques setmanes abans de conèixer-se la sentència del judici al procés sobre la seva opinió quant al funcionament de les euroordres, a les quals ha fet referència en el seu discurs, Lesmes ha dit que "són mecanismes de cooperació basats en la confiança recíproca que funcionen raonablement bé".

Lesmes ha assenyalat, així mateix, que creu que la sentència del procés hauria de fer-se pública durant "la primera quinzena d'octubre" i ha indicat que l'operació policial de la Guàrdia Civil d'aquest matí en què han detingut nou membres dels CDR "no té res a veure" amb la sentència.