Toc d’atenció de Carlos Lesmes als presidents del Congrés i el Senat. El president en funcions del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha enviat aquest dijous cartes a Ana Pastor i Pío García-Escudero per recordar-los l’”obligació legal” de renovar el màxim òrgan de govern dels jutges, en el termini establert per la Constitució i la Llei Orgànica del Poder Judicial.

Concretament, la llei estableix que el president i els 20 vocals s’han de renovar cada cinc anys, un termini que va expirar el passat 4 de desembre. Tots ells estan a l’espera de ser substituïts. En part, els vocals ja han estat escollits per les Corts i les associacions de juristes.

El procés de renovació va quedar aturat després que el candidat acordat pel PP i el PSOE, Manuel Marchena, actualment al capdavant de la sala del judici de l’1-O al Suprem, renunciés a aquesta possibilitat després que es filtrés el seu nom.

“Havent transcorregut més d’un mes des d’aquella data sense que s’hagi dut a terme per les cambres la designació dels nous vocals, crec necessari recordar que resulta legalment obligat procedir a la renovació d’aquest òrgan”, assegura Carlos Lesmes en la seva carta, que conclou “confiant” que es prendran mesures “aviat”.