El Tribunal Suprem trasllada al Parlament Europeu que Oriol Junqueras ja no és eurodiputat. En una carta enviada aquest dijous al migdia, el president de l'alt tribunal, Carlos Lesmes, ha remès al president de la cambra, David Sassoli, les interlocutòries aprovades aquest dijous, que mantenen la presó i la inhabilitació del líder d'ERC i li neguen la immunitat. Després de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, l'Eurocambra no només va reconéixer la condició d'eurodiputat, sinó que va convocar-lo, juntament amb Carles Puigdemont i Toni Comín, per a prendre possessió dilluns que ve. Però el Suprem ho ha impedit avui.

 

En l’ofici que Lesmes trasllada a Sassoli, Marchena assegura que “la innovadora doctrina proclamada pel Tribunal de Justícia ha inspirat la resposta d’aquesta sala” i que també el tindrà en compte en “controvèrsies futures”. No obstant això, continua, “encara que reconeguda la immunitat de desplaçament”, això no “impedeix ni l’enjudiciament ni el dictat de la sentència que havia de posar final al procés penal en el qual es trobava el senyor Junqueras”.

“Quan aquest va ser proclamat electe havia conclòs la vista oral, s’havien practicat totes les proves i havien formulat els seus al·legats finals les acusacions i les defenses”, assegura el president de la sala segona del Suprem, que recorda que la sentència ferma que el condemna a 13 anys de presó i inhabilitació el fa incórrer en la causa d’inelegebilitat.