La CUP presentarà dijous a la tarda una conferència política en la qual "posarà les cartes sobre la taula". Un acte al campus de la UPF a la Ciutadella en què participaran els diputats electes de la formació amb Antonio Baños al capdavant. Serà una proposta elaborada després dels primers contactes entre la CUP i Junts pel Sí.

La feina se l'han dividit en quatre apartats: pla de xoc contra la pobresa, full de ruta, procés de desconnexió i procés constituent. Això sí, deixant de banda, ara per ara, el problemàtic debat dels noms. Un eufemisme per esquivar l'assumpte de la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat.

Els quatre apartats s'inspiren, si fa o no fa, en les valoracions i aportacions que els membres del poderós consell polític de la CUP van expressar en una reunió celebrada dissabte a Montesquiu, Osona. Unes aportacions que han passat pel sedàs del secretariat que la formació anticapitalista va reunir dilluns per acabar de posar-les negre sobre blanc i portar-les a les negociacions amb Junts pel Sí.

Aquestes aportacions inclouen de manera "ferma" el posicionament inicial de la CUP de no investir Mas. "Nosaltres tenim els nostres acords", remarquen les fonts.

Junts pel Sí s'agafa amb filosofia la negociació. Calendari i calculadora a la mà, el trident de l'equip negociador format per Raül Romeva, Marta Rovira i Josep Rull ha començat a demanar informació (tant econòmica com legal) per poder afrontar les converses amb la comissió cupaire, que integraran membres del secretariat, diputats i exdiputats de la formació.

De moment, tant Junts pel Sí com la CUP han arribat a un primer acord, traslladar-se a l'ala dreta del Parlament. "Tot fos això", assenyalen els implicats.