Barcelona / Parlament / 07-10-15 / Joan Coscubiela i Lluis Rabell durant un contacte informatiu de Catalunya Sí Que es Pot al Parlament. / Foto: Sergi Alcazar Badia

Ara sí que hi ha un punt de connexió entre la Syriza de Tsipras  i Catalunya Sí que es Pot: l'absència de dones als llocs de comandament. Així com el partit postcomunista grec no va nomenar cap dona al seu executiu, el grup parlamentari de CSQP tampoc no n'hi ha posat cap en la seva estructura de comandament.

Els onze diputats que agrupen la coalició d'ICV, EUiA, Podemos i Equo han endreçat avui el seu grup parlamentari i s'han repartit les feines i tasques de la legislatura. El president del grup serà Lluís Rabell; el portaveu, Joan Coscubiela (ICV); el portaveu adjunt és Albano Dante (Podemos) i el nom que proposen per a la Mesa del Parlament, Joan Josep Nuet, d'EUiA. Cap dona, doncs.

Aquesta manca de dones està justificada, segons fonts del grup parlamentari, pel fet que els candidats de les formacions que s'integren a la coalició són homes.