El Partit Popular (PP) se n’ha anat a dormir aquest dijous amb una pèssima notícia. L’últim tracking electoral, que elaboren a la seu central del carrer Génova per al PP de Catalunya, mostra que la candidatura Junts pel Sí guanya terreny i s’acosta a la majoria absoluta, si és que encara no hi ha arribat, sense que li calgui el suport de la CUP, segons expliquen fonts del mateix Partit Popular.

El tracking és un mètode de control demoscòpic que acumula i actualitza les dades que es recullen cada dia sobre les preferències polítiques dels catalans.

Responsables del PP estudien l’evolució de les enquestes cada dia i assenyalen que l’electorat es mou cap a la candidatura de Junts pel Sí; que Ciutadans i Catalunya Sí que es Pot van enrere i que tant els socialistes com el PP recuperen part de les seves expectatives de vot, malgrat que encara continuen molt lluny de guanyar posicions de cara a la contesa final del 27-S.

La preocupació del PP ha augmentat perquè els sondejos no rebaixen les expectatives de la candidatura que encapçalen Romeva, Mas i Junqueras malgrat que preveuen un alt nivell de participació respecte al que és habitual en unes eleccions al Parlament de Catalunya. Les dades del tracking parlen d’una participació rècord d’entre el 70% i el 72% dels votants.