El ple de les Corts Valencianes ha rebutjat aquest dimecres una proposició no de llei de tramitació especial d’urgència presentada pel grup del PP sobre la defensa del valencià i la seva identitat pròpia respecte del català.

La proposició demanava instar el govern valencià a defensar “de manera contundent i per tots els mitjans” davant de totes les administracions i del Consell de les Llengües Oficials de l’Estat que el valencià “és l’idioma oficial de la Comunitat Valenciana” i que es tracta “d’un idioma distint i autònom de qualsevol altra llengua i en concret del català”.

Els populars han justificat la presentació de la proposició en la recent resolució del TSJ de Madrid en la qual ordena al Consell de les Llengües Oficials de l’Estat que es pronunciï sobre la demanda d’un advocat de Barcelona que requereix explicacions sobre perquè als webs oficials de les administracions es diferencia entre valencià i català.

La proposició ha comptat amb dues esmenes de Compromís i C’s, a les quals el PP s’hi ha oposat. La iniciativa ha estat rebutjada per 49 vots de PSPV, Compromís i Podem i ha comptat amb 30 vots a favor per part del PP. El grup de C’s s’hi ha abstingut.