L'economista i tertulià Leopoldo Abadía ha ofert una entrevista a El Español en què afirma que "Catalunya necessita llibertat vigilada fins que juguin net els independentistes". Abadía afirma que no vol "coses estranyes", com una investidura per via telemàtica", que suposin un intent de "fer un altre cop d'Estat".

Immobilisme

Abadía assegura que "no li agrada que es reformi ara la Constitució per resoldre el problema català" i en tot cas aposta per una reforma "recentralitzadora". Critica que a Espanya hi hagi "diecisiete nacioncitas y dos ciudades autónomas" i afirma que a ell li sobren les "nacioncitas". Per això defensa que continuï en vigor l'article 155. A més a més, es mostra ferm partidari de la monarquia, "que ens ha anat molt bé" i fins i tot afirma que "li han semblat molt bé les darreres intervencions de Felip VI".

Amb Vidal-Quadras

Abadía afirma que Alejo Vidal-Quadras, el líder ultradretà, és "un polític de gran nivell". Diu que fa molts anys que van morir "les dretes i les esquerres" i acaba l'entrevista afirmant que "Em sento molt espanyol. M'agrada Espanya, que és una preciositat. M'emociono amb l'himne nacional. Em molesta això de les nacions i les nacionalitats".