El PSOE de Pedro Sánchez ja té eslògan per a la campanya del 28-A: "Fes que passi". Segons el president espanyol, que l'ha presentat aquest dimarts al matí, és una crida a actuar, a mobilitzar-se, a no quedar-se de braços plegats.

La portaveu del seu executiu, Isabel Celaá, ha estat l'encarregada de resoldre el misteri. "És de Titanic, és preciós!", ha revelat la també ministra d'Educació a l'arribada a l'acte.

"Make it count" o "Fes que compti" (que el vot no sigui irrellevant), a Titanic

Més enllà de la referència cinematogràfica, el candidat socialista ha defensat que el que representa és una Espanya "compromesa amb el futur", i no amb la "involució" que representen les tres dretes, el principal leitmotiv des que va decidir convocar a les urnes. Durant l'acte aquest dimarts l'han acompanyat tots els seus ministres excepte Josep Borrell i Magdalena Valerio, tots dos amb agenda oficial. Les sigles del PSOE gairebé ni s'han vist.

Com ha fet durant les últimes setmanes, Pedro Sánchez ha fet una crida a la mobilització, al "vot massiu", contra l'abstenció per a poder continuar amb la seva agenda de reformes iniciada amb la moció de censura contra Mariano Rajoy. Ha defensat que "Espanya torni a comptar amb un govern fort que garanteixi les transformacions des de l'estabilitat necessària".

El candidat a la reelecció no ha fet referència a la pel·lícula Titanic, com sí que ha fet Celaá. Tampoc sobre si és Espanya el vaixell que pot enfonsar-se.

La rèplica del PP: “Fes que passi i no torni”

La resposta de Gènova ha estat pràcticament immediata. “Votar Pedro Sánchez és votar els independentistes, Podemos i els batasunos”, ha assegurat el PP en una piulada al seu compte oficial. 

El missatge va acompanyat d’un vídeo en blanc i negre on es veuen les imatges de Pedro Sánchez, Gabriel Rufián, Quim Torra, Pablo Iglesias, Arnaldo Otegi i Carles Puigdemont. Acaba amb l’eslògan socialista reversionat: “Fes que passi i no torni”.