El setmanari francès Le Point ha assenyalat que a Espanya "estan creixent el dubtes sobre l'estratègia de l'Estat" sobre Catalunya. Al seu entendre creixen les veus partidàries d'obrir un diàleg i de la posta en llibertat de 9 dirigents independentistes empresonats.

Segons Le Point, prova d'això és que els dos principals sindicats, CCOO i UGT, han decidit participar a la manifestació organitzada diumenge per l'ANC i Òmnium contra la repressió.

A això s'hi afegeixen altres conceptes, com "els dubtes" del Tribunal alemany sobre les acusacions de rebel·lió contra el president Carles Puigdemont, que han comportat la seva posta en llibertat. "El Tribunal examina encara la demanda d'extradició que va fer Madrid, però aquesta podria quedar limitada al delicte de malversació de fons, molt menys greu", apunta.

La revista afegeix que el cas català també serà estudiat per la Justícia a Bèlgica, a Suïssa i a Escòcia. Tot plegat ha provocat una reacció del govern espanyol. "Madrid s'ha llançat a una campanya diplomàtica, a través dels seus ambaixadors, per intentar explicar la seva posició a l'estranger, segons fonts governamentals", indica.