El diari Le Monde ha mostrat la irritació que hi ha entre els socialistes francesos amb Manuel Valls, pel seu absentisme a l'Assemblea francesa i perquè segueix cobrant com a diputat tot i que de fa temps està fent contactes de precampanya per a les eleccions municipals de Barcelona.

"No es pot ser electe de la República francesa i al mateix temps tirar endavant una campanya a Barcelona", s'ha queixat la presidenta del grup socialista Valérie Rabault.

"El més correcte de cara als electors és que dimitís des que va anunciar la candidatura", ha indicat la diputada socialista Cécile Untermaier.

"Des del mes d'abril Valls està reflexionant sobre la seva candidatura de Barcelona. Aquesta situació ha durat massa. Ha estat una situació intencionada", ha indicat per la seva banda l'antiga rival de Valls a les eleccions legislatives, Farida Amrani (França Insubmisa).

Valls va abandonar el PS i després es va intentar acostar al moviment En marche d'Emmanuel Macron, president de la República, però no va fructificar i es va decantar per les municipals de Barcelona.

Le Monde ha afegit un vídeo de 60 anys explicant la trajectòria de Valls.

La televisió France2 també ha fet un repàs de la situació de Valls, amb referències al suport patronal a la seva campanya.