El diari francès Le Monde ha descrit avui la fluixa arrencada de la candidatura de Manuel Valls, que apadrina Ciutadans.

En un descriptiu reportatge que es titula A Barcelona, Manuel Valls recomença des de zero, el diari descriu com en la roda de premsa de dimecres a l'hotel Calderón, el micròfon no funcionava, el cartell de Valls Barcelona 2019 es va desenganxar del faristol i va caure per terra, i com va acabar advertint amb ironia que potser s'organitzaria ell la següent roda de premsa.

El diari titlla el llançament de campanya d'"una mica caòtic". I afegeix que el més calent és a l'aigüera. "El seu equip de comunicació encara no està rodat; el programa, que ha esbossat de forma vaga, s'ha de concretar i preparar; el seu coneixement de Barcelona, els barris i els habitants s'ha d'aprofundir, i la candidatura encara no està feta", recorda Le Monde.

 

Le Monde

Segons el rotatiu, Valls té dos problemes més, que són que és un desconegut per a la majoria de barcelonins, i que "a la capital catalana se'l percep com un candidat de la dreta". 

Le Monde apunta que l'exprimer ministre francès s'haurà d'adaptar a una nova cultura política, començant pel fet que els conceptes de dreta i esquerra estan condicionats aquí per la qüestió nacional, i no és veuen igual que a França. "La defensa de la unitat d'Espanya fàcilment està associada a posicions de dretes", recorda.

"Valls parteix de zero", és la conclusió del diari, per resumir que haver estat primer ministre a França serveix de poc, a la pràctica, a Barcelona.