Després que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, anunciés el cessament de Jordi Puigneró com a vicepresident i conseller de Polítiques Territorials i Territori, la crisi del Govern encara ha escalat més. Junts ha titllat d'"error històric" la decisió d'Aragonès i avui es reuneix la seva executiva, la qual no descarta la possibilitat d'abandonar l'Executiu, segons l'ACN. Una posició radicalment diferent de la que ha mantingut la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, a Catalunya Ràdio. Vilagrà ha descartat  "amb rotunditat" la convocatòria d'eleccions i ha assegurat que el Govern continuarà.

🔴Crisi de Govern, última hora | Junts es reuneix després del cessament de Puigneró

 

"El Govern continuarà, el Govern és vigent. Justament va començar fa un any i mig, tenim un programa de Govern que estem executant", ha sentenciat. En ser preguntada per la possibilitat que l'Executiu hagués de continuar sense Junts, Vilagrà s'ha limitat a respondre: "Seguiríem treballant pel bé comú i del país". En una altra entrevista a TV3, ha apuntat: "El que pretenia Junts és un desgast del president. Han de decidir què fan, no es pot ser a missa i repicar". 

Malgrat tot, la consellera s'ha mostrat optimista i ha afirmat que veu possible que les dues formacions puguin recuperar la confiança mútua i seguir treballant plegats. "Som molt conscients de la situació del país i només treballant plegats ens en podem sortir", ha assegurat i ha afegit que en aquest context cal que el Govern pugui treballar amb "confiança i lleialtat"

La destitució de Jordi Puigneró

El passat dimecres, el president de la Generalitat va convocar els consellers del seu Govern a una reunió extraordinària del Consell Executiu, on es va posar sobre la taula la proposta de qüestió de confiança que en el marc del debat de política general al Parlament. La majoria de consellers de Junts van negar saber-ne res, menys Puigneró, qui finalment ha estat destituït. El president va justificar aquest moviment afirmant que significava un trencament de la confiança: "El cessament del vicepresident és un pas que em dol, però del tot necessari perquè les institucions no poden estar permanentment en qüestió". Vilagrà s'ha alineat amb el president Aragonès i ha afirmat: "ERC vam ser lleials explicant què diríem al debat. Junts va actuar amb nocturnitat i traïdoria no dient què farien". 

La posició expressada fins al moment per part de Junts és completament diferent, ja que apunten que la decisió d'Aragonès és un gran error. El partit preveu reunir la seva executiva aquest dijous, després de la qual es dirigiran als mitjans de comunicació. Tanmateix, individualment, Jordi Puigneró ha expressat a través de les xarxes: "Em poden fer cessar de vicepresident, el que no cessarà mai és el meu compromís per treballar per la independència de Catalunya".