Dos dies abans que comenci la consulta de Junts, a partir de la qual el partit decidirà si abandona o roman al Govern, Laura Borràs ha titllat l'executiu de Pere Aragonès de "fraudulent", ja que no està al servei d'allò que li va permetre esdevenir president de la Generalitat, és a dir, culminar la independència, i també ha assegurat que, per ella, aquest ha deixat de ser un "govern de coalició" entre dos partits per ser de "col·lisió". La presidenta de Junts ha fet aquestes declaracions a TV3, però s'ha negat a desvelar què votarà ella en aquesta consulta interna de la formació, en la qual participaran menys de 6.500 militants, però ha insistit a dir que el Govern Aragonès no compleix tres dels grans punts pactats amb Junts. "Sempre s'ha dit que estic en contra d'aquest Govern, però si fos així, no hauria participat en les negociacions per la investidura d'Aragonès", ha dit Borràs, recordant que va optar per no ser-ne la vicepresidenta, ja que fa any i mig ja s'imaginava que "aquest Govern no compliria amb el que deien les urnes i això s'ha acabat produint". 

Amb tot, Borràs s'ha negat a dir què votarà en aquesta consulta de manera pública, pel fet que defensa que com a presidenta del partit representa tant els que volen sortir del Govern com els que creuen que és millor quedar-s'hi, tot i que ha avançat que té clar el seu vot i així ho comunicarà als afiliats. La presidenta suspesa del Parlament, però, ha demanat que el focus deixi d'estar sobre si Junts trenca amb el Govern, sinó sobre ERC, que és qui trenca amb els acords que el van permetre: "Fa un mes ja vam dir que no podíem continuar així, però sembla que ERC sí que vol".

ERC prioritza el PSOE abans que Junts

Així, segons Borràs, ERC té pactes tant amb Junts com amb el PSOE, i que prioritza els dels socialistes per damunt dels socis de Govern, fet que fa que desatenguin els acords que van permetre a Aragonès convertir-se en president de la Generalitat: "Aragonès va dir que es presentava a la investidura per culminar la independència. Ara ens diuen que això no serà possible, fet que fa que el Govern sigui fraudulent: ja no està al servei d'allò que el va permetre. Un cop tens els vots, els utilitzes per fer altres coses, però no per a allò que et va donar els vots".

Borràs també ha censurat que veus d'ERC, com ara el seu president Oriol Junqueras, defensin que l'acord de Govern sí que s'està complint, quelcom que segons ella és mentida, ja que no s'ha reunit mai l'espai estratègic de l'independentisme i en el cas de la taula de diàleg, que rebutgen des del principi, s'han vetat les seves propostes de participants de Junts, pel fet que també proposaven diputats o membres del partit i no només consellers. Tampoc es compleix, diu Borràs, l'estratègia unitària a Madrid, posant per exemple la llei de la ciència, que la consellera Gemma Geis havia advertit que no era bona per als catalans i ERC va aprovar igualment al Congrés: "El Govern és de col·lisió, no de coalició. No pots fer veure que això no està passant, tenim l'obligació de fer efectiu un compromís".