La consellera de Cultura, Laura Borràs, ha assegurat que el Govern està estudiant la resolució de la Junta Electoral central que ordena retirar en 48 hores les estelades i llaços grocs dels seus edificis, però que des de l'executiu "estarem defensant allò que representen".

Borràs, en declaracions al canal 3/24, Borràs, ha assegurat que el que fan els llaços grocs és "fer presents els absents i recordar què és el que està passant, i clar, molesta molt", i ha advertit que "això ho farem per totes les vies possibles".

"No sé si ho acabaran prohibint tot, si acabaran prohibint els colors, els símbols", ha continuat la consellera, que ha sentenciat: "El que volen prohibir segurament és la democràcia, però aquí perseverarem perquè això sí que no ho podem permetre".

La Junta Electoral central ha donat un termini màxim de 48 hores al president Quim Torra perquè ordeni la retirada de les estelades i llaços grocs que puguin trobar-se als edificis públics dependents de la Generalitat.

Així consta a l'acord que la Junta Electoral ha adoptat aquest dilluns en resposta a una reclamació presentada per Ciutadans, en la qual protesta per l'exhibició de "símbols ideològics o partidistes en edificis i espais públics". L'autoritat electoral té "declarat" que "el llaç groc i la bandera estelada són símbols partidistes utilitzats per formacions electorals concurrents a les eleccions".