Pocs dies abans de la Diada la participació en la manifestació convocada per l'ANC segueix aixecant polseguera, després de fa uns dies el president de la Generalitat, Pere Aragonès, anunciés que no hi participaria al·legant que la convocatòria anava en contra del Govern que presideix. Membres d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Junts per Catalunya s'han pronunciat al respecte al llarg dels darrers dies, una de les últimes ha estat la líder de Junts, Laura Borràs, qui ha sentenciat que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) no ha de "replantejar res" pel que fa a la manifestació de la Diada. En una entrevista a TV3 ha subratllat que les propostes de l'ANC i Òmnium Cultural "han estat sempre inclusives". Una posició compartida per la presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, qui ha assegurat: "No canviarem el missatge de la manifestació de la Diada perquè vingui Aragonès".

Borràs ha estat preguntada per si entén el posicionament d'Aragonès i altres membres d'ERC, tanmateix, s'ha limitat a apuntar que l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell si hi assistirà i ha descartat  "entrar a les diferències internes d'ERC". A més, ha remarcat que ella també hi serà a la manifestació i ha afegit: "Hem de poder estar sense personalismes. La manifestació ha de ser multitudinària".

Sobre la possibilitat que un corrent de l'independentisme pugui apostar per crear una llista cívica fora dels partits, Borràs ha afirmat que li sembla "normal que es busquin estratègies" per aconseguir la independència. Tot i això, ha descartat que pretengui deixar de liderar Junts per incorporar-se en un projecte d'aquest estil. 

La presidència del Parlament 

La presidenta suspesa del Parlament ha explicat que aquest dijous assistirà a l'acte de lliurament de les Medalles d'Honor del Parlament, el qual va proposar abans de la seva suspensió. "Jo no estic absent, estic ben present, no està vacant el càrrec", ha remarcat en resposta a la pregunta de si Junts anomenarà un substitut. Borràs ha defensat que els seus assessors al Parlament  depenen de la Presidència de la Cambra, no d'ella, i ha remarcat: "Aquestes persones continuen treballant i la seva situació jurídica és perfectament legal". Una situació que Ignacio Martin Blanco (Cs) posa en dubte en l'escrit que va presentar demanant la "revocació dels nomenaments dels assessors de presidència".

Ha reiterat que la seva suspensió ha estat un acte d'arbitrarietat política, i ha criticat que PSC, ERC i la CUP es queixin que hi ha una interinitat a la Presidència del Parlament: "Haurien d'haver-la calibrat abans, no poden demanar a qui és víctima que ara ho resolgui".