El cas Laura Borràs no només afecta la presidenta suspesa del Parlament. Té moltes altres derivades en persones del seu equip. Sense anar més lluny, hi ha fins a sis treballadors que l'acompanyaven que ara es troben en terra de ningú, en haver-se-li suspès les funcions. És una qüestió que la Mesa de la cambra catalana ha abordat però no resolt en la seva reunió ordinària d'aquest dimarts, arran d'un escrit registrat pel grup de Ciutadans que en demanava la seva revocació amb caràcter retroactiu. Segons fonts parlamentàries, l'òrgan de govern de la cambra no ha pres cap decisió encara al respecte, queda ajornada, entenent que és una qüestió delicada per als afectats. Tot quedarà en mans de la vicepresidenta en funcions de presidenta, la republicana Alba Vergès.

Es tracta de la situació de sis persones (perquè una setena va marxar a Vicepresidència del Govern), amb qui la vicepresidenta Vergès ha parlat personalment. Són el cap de gabinet, l'adjunt al cap de gabinet, un assessor, dos tècnics assessors i un responsable de gestió, amb retribucions entre els 3.429 i els 6.306 euros mensuals. L'escrit de Ciutadans, registrat pel diputat Ignacio Martín Blanco, reclamava informació personal sobre aquests càrrecs i exigia la "revocació dels nomenaments dels assessors de presidència" i que "les revocacions tinguin la mateixa data d'efectes que el de la suspensió de Borràs", el passat 28 de juliol.

La Mesa ha considerat que no procedeixen aquests cessaments en els termes plantejats per Martín Blanco, segons informen fonts parlamentàries, i ha confiat en la vicepresidenta en funcions, Alba Vergès, per a resoldre la seva situació. Aquestes mateixes fonts recorden que la decisió afecta sis persones de forma laboral i personal i que es mereixen un "tracte curós". La decisió encara no ha estat presa i s'ha d'abordar a diversos nivells, també a nivell polític, per a trobar la millor solució. Des de la Mesa no aclareixen amb quins terminis treballen, simplement que s'ha de tractar en algun moment.

Immediatament s'ha conegut, Ciutadans ha avisat que presentaran una petició de reconsideració contra la decisió de la Mesa. El seu portaveu parlamentari Carlos Carrizosa ha denunciat que aquesta situació és "absolutament inaudita".

Un diputat de Vox, sota lupa pels seus insults

Per altra banda, la Mesa ha rebut un altre escrit, el del president de la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Es tracta d’una queixa contra el diputat de Vox Alberto Tarradas pels qualificatius que va fer servir en l’última sessió, celebrada el 29 de juliol. Allà, el parlamentari d’extrema dreta va arribar a referir-se a Laura Borràs com a “narcopresidenta” i a Junts com a “panda de matones”. La Mesa ho ha traslladat a la comissió de l’estatut del diputat, on ja hi ha altres queixes també contra Tarradas pel seu llenguatge, i aquesta comissió haurà de decidir si se li aplica o no el codi de conducta.