La presidenta de Junts, Laura Borràs, ha criticat la decisió "unilateral" del president de la Generalitat, Pere Aragonès, de destituir el fins ara vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró. Borràs ha afirmat que aquesta decisió "revesteix una extraordinària gravetat", ja que implica "una falta de lleialtat" del president cap als seus socis de i falta de "cultura de govern de coalició", per la seva decisió unilateral. A més, també ha recordat la deslleialtat cap a ella per la decisió de la Mesa del Parlament de suspendre-la com a presidenta de la cambra catalana. En una entrevista a Onda Cero aquest dijous, abans de la reunió de Junts a les 10:00 hores, la presidenta del partit ha avisat Aragonès que "s'ha d'ubicar on és". "Sense els vots de Junts no seria president: Salvador Illa té els mateixos escons i no és president; Aragonès és president d'un govern de coalició perquè Junts ho fa possible", ha recriminat.

🔴 Crisi de Govern, última hora | Junts es reuneix després del cessament de Puigneró

 

Borràs ha recalcat que la "lleialtat de Puigneró ha estat total i completa a JxCat i també al president de la Generalitat". D'altra banda, Borràs s'ha referit a la proposta d'acord de claredat que Aragonès va plantejar al debat de política general. "Nosaltres el que necessitàvem era claredat en l'acord que ja havíem signat, no plantejar un nou acord amb altres socis o que vagi més enllà dels que li van permetre ostentar el càrrec", ha criticat. A més, ha recordat que al seu discurs d'investidura Aragonès es va comprometre a "culminar" la independència.

Es descarta com a vicepresidenta

La presidenta de JxCat s'ha autodescartat aquest dijous per ocupar la vicepresidència del Govern i ha recordat que a l'inici de la legislatura ja va decidir "no entrar en aquest govern" com a vicepresidenta i es va presentar "com a presidenta del Parlament". D'altra banda, ha reconegut que ahir a la nit, quan va acudir al Palau de la Generalitat, on es reunien Aragonès i el secretari general de JxCat, Jordi Turull, no es va incorporar a aquesta reunió, sinó que es va trobar amb Puigneró, en el despatx del vicepresident. 

Sobre la possible sortida de Junts del Govern, Borràs, en la línia del discurs del secretari general, Jordi Turull, no ha volgut desvelar res del que el partit debatrà en la reunió d'aquest dijous, però si ha assegurat que la consulta a la militància perquè prenguin la decisió "naturalment està prevista" i ha recordat que es va decidir entrar al Govern després de deixar que la militància es pronunciés. De totes maneres, ha remarcat que "els fets de les últimes hores han portat l'executiva a fer el que ha de fer una executiva", que és "prendre decisions". En qualsevol cas no ha volgut avançar cap escenari i s'ha remès a la roda de premsa que tindrà lloc després de la reunió de la direcció del partit.