La ruptura entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias no és total; hi ha un petit fil de contacte entre les seves formacions. Després d’haver-se emplaçat aquest matí a parlar des d’entrevistes radiofòniques, les portaveus del PSOE i Unidas Podemos, Adriana Lastra i Irene Montero, han mantingut aquest migdia una conversa telefònica. Si bé no ha servit per a reconciliar les posicions tan allunyades de les dues formacions, sí que s’han compromès a persistir en el diàleg per desbloquejar la investidura i la conformació de govern. El principal escull de les negociacions continuen sent les cadires del Consell de Ministres.

“Adriana Lastra i Irene Montero ja han contactat per telèfon”, indiquen des de Ferraz, que expliquen com s’ha desenvolupat: “Malgrat que les posicions de totes dues posicions continuen igual que ahir, Lastra i Montero s’han emplaçat a continuar dialogant i a tenir una via oberta de comunicació”.

La trucada es produeix l’endemà que, en la seva cinquena reunió, Pedro Sánchez i Pablo Iglesias evidenciessin l’estat precari de la seva relació i de la seva negociació, que es va fer palès amb l’amenaça de repetició electoral, que està sobre la taula.