A vegades els nervis poden jugar una mala passada, però el cas del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, és sospitós perquè en poc més d'un mes s'equivoqui dues vegades en el nombre de diputats que hi ha al Congrés fa pensar que no és un error fruit dels nervis. Aquest dimarts al matí el dirigent del PP ha visitat el Mobile World Congress que se celebra a Barcelona i ha fet una atenció als mitjans on ha tornat ha afirmat que el Congrés està format per 360 diputats. En referència a la moció de censura presentada per Vox, que no comptarà amb el suport del PP, ha demanat "deixem que els espanyols siguin els protagonistes de la moció de censura, i no els 360 diputats que formen el Congrés". Seria pensar malament que el dirigent popular no sap quants diputats formen la Cambra Baixa, és a dir, 350, però aquesta afirmació s'acumula a llista d'errors de Feijóo. 

 

Un error recurrent

El líder del PP no aixeca cap últimament, i cada cop s'assembla més al seu antecessor, Mariano Rajoy, qui va deixar autèntiques joies. El passat mes de gener, en una entrevista a la Cadena Cope, Feijóo va parlar sobre les eleccions municipals i autonòmiques d'aquest 2023, va ser aleshores quan va pronunciar una frase en la qual cometia el mateix error que el d'aquest dimarts al Mobile, "el pròxim 28 de maig hi haurà milers d'urnes. I aquí no voten 360 diputats, votem tots. Aquesta és la millor moció de censura, i la que pot guanyar", va afirmar convençut. 

Moció de censura destinada al fracàs

Alberto Núñez Feijóo ha considerat que la moció de censura registrada per Vox afavoreix al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, "perquè no es parli dels disbarats legislatius que ha creat". En declaracions des del Mobile ha reiterat que ell no serà present quan se celebri la moció, perquè des del seu partit no creuen en ella, ja que "està destinada al fracàs". En aquest sentit, ha titllat la moció de censura de Vox de "xou parlamentari" i de "teatre polític". "A l'únic que li ve bé és al govern perquè després de la moció quedarà acreditat que té suports en el Parlament", ha afirmat el líder dels populars. 

Feijóo ha traslladat el seu respecte pel conjunt d'espanyols que "volen desallotjar al govern de Pedro Sánchez", així com respecte per als "instruments constitucionals" com la moció de censura, encara que ha reiterat que no la secundaran perquè no creu en ella. "No la secundarem ni ens sembla raonable aquest plantejament de prendre's les institucions com un lloc per a fer un cert xou parlamentari, un teatre polític", ha assegurat.