L’Assemblea Nacional Catalana reclama que Junts pel Sí i la CUP tanquin un acord “de manera ràpida i sòlida” per posar en marxa el nou govern. En un comunicat fet públic aquest migdia, recorda que ja han passat dos mesos des de les eleccions sense cap acord, per la qual cosa apel·la a “la responsabilitat i el sentit d’Estat” dels 72 diputats independentistes.

L’ANC subratlla que l’únic escenari que desitgen i pel qual treballen és “l’acord i la formació d’un govern fort i estable”.

En contrast amb la falta d’entesa a Catalunya, l'Assemblea adverteix que “el grau de menyspreu i maltractament de les institucions de l’Estat cap a la població catalana i en particular al nostre Govern, assoleix una intensitat desconeguda amb la pràctica d’ofec econòmic”.

Així mateix, es refereix a les imputacions per part de l’Audiència Nacional d'electes locals dels ajuntaments i a la sentència del TC contra la resolució de JxSí i la CUP com a mostres de “l’actitud antidemocràtica que l’Estat espanyol utilitza per combatre la demanda democràtica i cívica de construcció de Catalunya com a nou Estat europeu”.

“És imprescindible que la societat civil actuï com ho ha fet darrerament, unida i cohesionada, sense divisions internes i amb els ulls posats en l’objectiu que ens galvanitza i ens ha unit sempre: la independència”, afegeix el comunicat.