L'ara regidor de Barcelona Manuel Valls, elegit en la llista de Cs, va expressar uns lamentables dubtes sobre si parlar català en una visita a Perpinyà el 2012 quan era ministre de l'Interior francès, quan una ràdio li va preguntar en aquest idioma. El vídeo, difós per La semaine du Roussillon, es va fer viral al Rosselló i té més de 22.000 visites.

La periodista li va preguntar en català sobre la política fronterera de la UE, i, visiblement incòmode, Valls va respondre en francès fet un mar de dubtes: "Em poseu en un problema. Un ministre francès ha de respondre en català?".

Alguns dels presents al contacte informatiu van argumentar: "A casa nostra, sí". I al final van aconseguir convèncer el ministre que deixés enrere les indecisions. Valls es va expressar en perfecte català davant la satisfacció dels presents, inclòs un gendarme.

El vídeo ha tornat a aparèixer a la xarxa després que Valls avui hagi carregat contra els dirigents institucionals de la Catalunya Nord de tots els signes, perquè dissabte al matí rebran el president a l'exili, Carles Puigdemont.