El president d'Aragó, Javier Lambán, s'ha mostrat avui en contra de la modificació del delicte de malversació en el sentit en què ho ha fet el govern de Pedro Sánchez i ha apostat per agreujar més les penes per la malversació de fons públics per cometre un delicte com el de l'1-O: "Destinar diners públics per a un referèndum il·legal i declarar la independència de Catalunya". A més, ha demanat armar l'Estat en lloc de desarmar-lo i que el govern espanyol no hagi de dependre dels extrems per governar.

"Segons la meva opinió, malversar fons públics per finançar un delicte tan gravíssim com el dels independentistes catalans hauria de tenir una consideració agreujada", ha afirmat al·legant que "malversar per finançar aquells gravíssims fets contra la Constitució hauria de rebre un tractament penal més agreujat a com estava regulat anteriorment". El president aragonès ha advertit que davant els intents dels independentistes, el govern espanyol "no ha de desarmar-se" sinó que ha de fer el contrari, "rearmar"-se.

I ho ha dit arran de l'anunci d'ERC que plantejarà un acord a l'Executiu per realitzar un referèndum d'independència. "Un arriba a la conclusió que els independentistes tenen clar el seu full de ruta pel que fa a avançar en el procés de desconnexió de Catalunya", ha assenyalat. Segons la seva opinió, els demòcrates espanyols s'han de plantejar com una "prioritat absoluta" i "ser autocrítics" amb el que s'ha anat fent en els últims 40 anys a l'hora d'organitzar la governabilitat del país. "Hauríem de pretendre per tots els mitjans que la governabilitat no depengui dels extrems, ni dels independentistes ni dels extremistes de cap orientació ideològica", ha advertit.

Bretxa al PSOE

Precisament aquest dimarts, el president de Castella-la Manxa, el socialista Emiliano García-Page, tornava a carregar contra el cap de l'Executiu espanyol per pactar amb "delinqüents" independentistes, i li demanava que "es mantingui en la posició de no tocar" els delictes relacionats amb la corrupció. Page va assegurar que els independentistes volen "un Codi Penal amb nom i cognoms" que els inculpi mitjançant els seus propis vots. "És un moment greu per a Espanya", va subratllar. 

Montero acusa Page de falta de “lleialtat”

D'altra banda, la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha llançat un dard cap a Page, després que el president de Castella-la Manxa carregués durament contra el govern espanyol. "El meu sentit de la lleialtat i del respecte m'impedeix donar públicament la meva opinió", ha afirmat quan se li ha preguntat sobre les declaracions del manxec als passadissos del Congrés dels Diputats.